Oorzaak en oplossing opstijgend vocht in muren

Oplossen opstijgend vocht door grondwater

Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door grondwater dat door de bakstenen zelf wordt opgetrokken, deze eigenschap noemt men capillaire werking. Bij nieuwbouw wordt dit probleem verholpen door een kunststofboord tussen de fundatie en bovenbouw te plaatsen, waardoor vocht niet meer kan opstijgen. Bij oudere woningen is deze waterkering meestal niet aanwezig en worden de muren onderaan vochtig.

Door aanwezigheid van nitraten en sulfaten in het grondwater worden bovendien hygroscopische zouten gevormd in de muren die vochtig zijn, die herkenbaar zijn aan de witte kristallisatiekorrels op de bezettingslaag of bakstenen.

Behandeling opstijgend vocht door injectie van watergedragen gel

Resultaat is dat verf, behang en bezetting loskomen, steunmuren verpulveren en de gezondheid schadelijk wordt beïnvloed. Bij opstijgend vocht wordt onderaan in de muur een waterblokkade opgericht door middel van inspuiting met een watergedragen gel, waardoor de capillaire werking van de bakstenen wordt onderbroken. Het vocht wordt hierdoor radicaal afgeblokt voor het schade kan veroorzaken in uw muren.

Definitieve oplossing voor uw vochtprobleem door professionele vochtbestrijder

Bij aanwezigheid van hygroscopische zouten wordt na injectie een folie achter de bezetting geplaatst die het uitpuilen van zouten later zal voorkomen. Voor elke vochtige muur hebben we een definitieve oplossing die bestaat uit een behandeling met producten op kunststofbasis, dus blijvend zijn, en gegarandeerd resultaat opleveren.

Levenslange garantie voor verhelpen vocht probleem

Wij leveren bij de behandeling tegen opstijgend vocht een LEVENSLANG garantiebewijs dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid van onze systemen.

  • definitieve oplossing
  • gegarandeerd resultaat
  • beste prijs-kwaliteitsverhouding

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag offerte aan

Bekijk alle recente projecten op onze Facebookpagina

Naar Facebookpagina